FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de 3 isimle yollar ayrılıyor

Yeni sezonda devam etmesi istenmeyen Robin Van Persie, Van der Wiel ve Emenike’nin ayrılması halinde maaş konusunda ciddi bir adım atılacak.

Fenerbahçe'de 3 isimle yollar ayrılıyor

Transfer kısıtlamasının haricinde bu durumu da ele alması gereken sarı-lacivertliler, 3 futbolcunun gitmesiyle 10 milyon euroyu bulan bir miktarı kasasında tutacak.

UEFA Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde önemli sorumlulukları bulunan Fenerbahçe’de planlama ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Robin Van Persie, Van der Wiel ve Emmanuel Emenike’nin ayrılması durumunda sarı-lacivertli takımın maaş bütçesinin rahatlaması planlanıyor.

Milliyet'in haberine göre; Transfer kısıtlamasının yanı sıra maaş bütçesini de belli bir seviyede tutmak zorunda olan sarı-lacivertli kulüp, bu üç futbolcunun satışı ile ciddi bir gelir sağlamayı amaçlıyor. Van Persie, Wiel ve Emenike’nin maaşı, maç başları hariç 10 milyon euroyu buluyor.

Jeremain Lens krizi! Sunderland...

Bu isimlerin ayrılmasıyla ilk olarak takımın maaş bütçesi rahatlayacak. Finansal Fair Play kuralları gereği Fenerbahçe için maaş bütçesi de çok önemli bir kriter olarak duruyor. Geçen sezon Diego Ribas’ın ayrılmasının temel sebeplerinden biri maaş bütçesi olmuştu.

Diego örneği

Ancak 2 sezonluk süreçte beklentileri karşılayamayan Diego’yu yüksek maaşı nedeniyle gönderen yönetim bu sayede takım içindeki maaş bütçesinde rahatlama sağlamıştı. Benzer bir yol şimdi bu üç yıldız için de izlenecek.

Bu üç isimden ayrıca bonservis geliri de bekleniyor. Özellikle Van Persie’den iyi bir bonservis bedeli gelmesi düşünülüyor. Toplamda bu üç ismin ayrılması ve elde edilecek bonservis geliri ile transfere de kaynak sağlanmış olacak.

15: Van der Wiel, bu sezon Fenerbahçe formasıyla 15 resmi maça çıktı. Wiel, ligde 9 maça çıkarken, sadece 1 asist yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER